Låtom oss bara böga

Fredrik Virtanen ser fram emot att få böga ifred

Nu bör jag passa på att böga. Gör det du också.

Vi har en vecka på oss, sedan kan det vara för sent, åtminstone utan risk för repressalier.

Detta är min favoritvecka. Jag tror att det är allas favoritvecka. Det borde vara allas favoritvecka.

Den här veckan kan vi böga, och vi kan böga ifred, utan konsekvenser, utan surblickar från småaktig traditionalism eller trångsynt bigotteri eller storföretagsköttighet eller lågutbildad krogpolis som avskyr dekadens.

Så låt oss böga.

Ingen jävel kommer att tjafsa. Inte en enda hantverkare eller bankman eller journalist, och ingen ynka sverigedemokrat kommer att tala om ras och naturlighet, och ingen besynnerlig RFSL-byråkrat kommer att propsa på dubbla kondomer och inte ens den mest inpiskade kristdemokrat kommer att försöka stoppa en kork i ... kättjan ... och inget huliganslödder kommer att utsätta oss för hatvåld och ingen sportlelle kommer att fördöma oss om vi bara kilar runt knuten lite.

Ingen kommer att slå oss blodiga på gatan för att vi bär trånga kläder över överdimensionerade överkroppar och tunna gubb-ben och ingen kommer att ta fram en ficklampa och lysa oss i ögonen och skrika tjackskandal eller kåtskandal och ingen kommer att kräva en förklaring, för någonting, inte ens för vår allra löjligaste plym eller våra fetaste flatlinnen.

Det är Pride i Stockholm denna vecka. Pridefestival.

Jag hoppas åtminstone att det är pridefestival.

Pride är att böga. Inte att ”våga böga”, som Fredrik Lindström skojade i ”Hassan” för 20 år sedan. Pride är att vara stolt över att inte vara sjatte, svenne, medioker, normal. Normal. Detta jävla ord. Kan vi bara få böga? Kan vi få göra vad fan vi vill? Kan vi få vara feta? Kan vi få vara fula? Kan vi få vara heta?

Kan vi få sjunga BWO-dängor? Kan vi få dansa till DJ Sash, Marit Bergman, DiLeva, Caroline af Ugglas och Vengaboys utan att någon satans uppstoppad smakpolis kommer och säger att det inte duger för att Den Goda Smaken får ont i magen.

Kan vi få älska Nour El Refai – en ung tjej som skriker mutta – utan att kallas banala? Kan vi få vara trivseltokigt familjehomo som Mark & Jonas, kan vi få vara ecstacystint bakgårdskåta som NN och hela hans band och kan vi få stanna kvar i garderoben om vi så vill och sköta det helt privat?

Kan vi bara få böga?

Ja, vi kan få böga.

En hel vecka. Och förhoppningsvis varje vecka därpå, utan tjafs.

 

Mitt ord;

En vecka om året,är det allt de ska få? för att kunna visa sin kärlek öppet? EN VECKA! tycker att det ska vara så varje dag året om utan tjafs precis som han säger här i sista meningen..

varför ska alla andra få visa upp sin kärlek året om men inte homosexuella? vad är det för fel på människor som inte kan vara glada över kärleken?

Ne låt det vara pridefestivalen varje dag året om så att alla människor får vara lyckliga och glada ^^, så att Alla kan visa sin kärlek <3

Källa


Kommentarer
Postat av: sandra

sv: ska du köpa en kattunge lr ? :D

2010-07-26 @ 16:52:39
URL: http://bbys.blogg.se/
Postat av: sandra

sV: aha okej :]

2010-07-26 @ 16:57:43
URL: http://bbys.blogg.se/
Postat av: sandra

nä', tack gud :D

2010-07-26 @ 16:59:16
URL: http://bbys.blogg.se/
Postat av: sandra

sv: haha :d

2010-07-26 @ 17:04:01
URL: http://bbys.blogg.se/
Postat av: awwiee

tack :) Magtröja hiss eller diss :D?

2010-07-26 @ 17:06:49
URL: http://duhittahit.blogg.se/
Postat av: Josephine

sv: hehe okej :P hur länge har ni varit tsm då? :) nej ska åka hem och käka :)

2010-07-26 @ 17:20:44
URL: http://stjupid.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till Startsida Följ mig på Bloglovin
RSS 2.0