Daimrutor.

Detta behöver du till cirka 24 stycken bitar:

200 g smör,

200 g mörk blockchoklad,

4 ägg,

2 1/2 dl strösocker,

2 dl vetemjöl,

1 tsk bakpulver,

1 tsk vaniljsocker,

1 dl Daimkulor


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och dra kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör först ner de torra ingredienserna i äggsmeten och sist chokladsmöret. Klä en långpanna, 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

 

Bred ut smeten och strö över Daimkulorna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska vara ”tungt gungig”. Låt den svalna helt och skär i rutor eller trekanter.

 

dessa kakor går bra att frysa in.

en sak till. bor du i Ronneby så finns INTE Daimkulor på Willys utan bara på Maxi.

 

jag tackar för receptet <3

Länk <--


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till Startsida Följ mig på Bloglovin
RSS 2.0